سیم کشی ساختمان از آن دست مشاغلی است که حرفه ای شدن در آن به تجربه و تلاش وابسته است. اگر سالیان سال تجربه کار در زمینه سیم کشی ساختمان را داشته باشید، احتمالاً باز هم نکاتی هست که می تواند پروژه های برق کشی شما را ساده تر نماید.

در این نوشته با دو استادکار سیم کشی ساختمان به گفتگو پرداخته ایم و از آنها خواسته ایم تجارب خود را با ما و شما به اشتراک بگذارند.

۱- کلاف کابل بدون پیچ خوردگی

سیم کشی ساختمان -1

اگر هنگام استفاده از کابل‌های دارای روکش پلاستیکی، کابل‌ها را صاف کرده و سپس از سوراخ دیوار بیرون بکشید، کار راحت‌تری پیش رو خواهید داشت؛ حال اگر کابل از مرکز کلاف کشیده شود، در حین بیرون کشیدن از سوراخ کج خواهد شد، ترفندی که برای حل این مشکل پیشنهاد می‌شود این است که تنها چند حلقه از کلاف (۳٫۵ متر) را باز کنید. کابل‌ها را از مرکز حلقه (سمت چپ) و جوری روی زمین پرتاب کنید که گویا در حال پرتاب طناب گره خورده هستید. سپس در امتداد کابل پیش بروید و آن را (به سمت راست) صاف کنید. استادکارها این روش را به کار میگیرند؛ با این روش کابل‌ها در پوشش پلاستیکی باقی میمانند و عبور آنها از میان دیواره ها نیز راحت تر خواهد بود.

۲- منظم کردن جعبه تقسیم

سیم کشی ساختمان -12

اگر در زمینه سیم کشی ساختمان فعالیت دارید، احتمالاً با این مشکل مواجه شده‌اید که ازدحام سیم‌های موجود در جعبه تقسیم، چرخاندن سوییچ یا خروجی را با مشکل مواجه کرده است. راه حلی که برای رفع این مشکل وجود دارد مرتب کردن سیم ها و چیدن منظم و خاص آن‌ها در جعبه تقسیم است.

برای مرتب نگه داشتن سیم‌ها مراحل زیر را طی کنید:

ابتدا همه سیم‌های خالی (بدون برق) را با یک پیگتیل بلند جمع کرده و به هم وصل کنید و با پیگتیل تا پشت جعبه ادامه دهید؛ بعد همین کار را برای سیم‌های نول تکرار کنید. حالا سیم فاز را به طور کامل بپوشانید و در پایین جعبه آن را به جلو و عقب بچرخانید و در نهایت برای اینکه از بقیه دسته‌ها تفکیکش کنید، آن را با یک کلاهک اتصال بپوشانید. با این کار می‌توانید سیم‌ها و جعبه تقسیم را مرتب کنید و دیگر در چرخاندن سوییچ و کارهایی از این قبیل با مشکل خاصی مواجه نشوید.

۳- جدا کردن پوشش کابل فیدر زیرزمینی (UF Cable)

سیم کشی ساختمان -13

کابل‌های فیدر زیرزمینی یک پوشش پلاستیکی دارند که باعث چرخیدن راحت‌تر آن‌ها در زمین (بدون قرار گرفتن در کانال) می‌شود، در صورتی که از کانال برای کابل‌های فیدر زیرزمینی استفاده نمیکنید، باید آن‌ها را در عمق مناسبی قرار دهید تا سیگنال‌های برق به سطح زمین منتقل نشوند. جدا کردن این پوشش بدون کمک گرفتن از ترفندهای استاکاران خبره کار آسانی نخواهد بود. بهتر است کار را با جدا کردن سیم‌های سیاه و سفید از سطح مسی ( و گرفتن و چرخاندن رو به بالای آنها) شروع کنید، به محض شروع متوجه می‌شوید که کار سختی نیست. تا وقتی که به سیم‌های جداگانه نرسیدید آن‌ها را بکشید و از هم جدا کنید، سپس پوشش سیم‌های عایق را با انبردست یا سیم‌چین از یکدیگر جدا کنید، برای جدا کردن روکش کابل‌های سیاه هم همین کار را تکرار کنید و در نهایت روکش نهایی را با چاقو یا قیچی ببرید.

۴- ایجاد شبکه سیمی

سیم کشی ساختمان -14

اگر در هنگام وارد کردن سیم در لوله برق از یک وسیله کمکی استفاده می‌کنید، این احتمال وجود دارد که سیم و ابزار کمکی‌ در مسیر گیر کنند. برای اجتناب از چنین مشکلی می توانید از گیره قلاب‌دار کمک بگیرید. برای این کار حدود بیست سانتی‌متر از سیم را کنید، سپس آن را به قلاب گیر داده و بعد سیم را درون روکش برگردانید و در آخر آن را با چسب محکم کنید.

۵- علامت گذاری سیم‌هایی که باید به هم وصل شوند

سیم کشی ساختمان -15

تفکیک کردن سیم‌هایی که باید به یکدیگر متصل شوند بسیاری از مشکلات احتمالی را حل خواهید کرد. تشخیص اینکه کدام سیم باید به سیم دیگر وصل شود خیلی سخت‌تر از پیدا کردن مسیر عبور سیم‌های برق از میان دیوار است. برای این کار می‌توانید سیم‌هایی که باید به هم وصل شوند را با ماژیک علامت (علامت یکسان) بزنید و یا لیبل گذاری نمایید. روش دیگر استفاده از کلاهک است.

۶- قبل از لمس کردن سیم‌ها، آن‌ها را تست کنید

سیم کشی ساختمان -16

قبل از کار کردن با سیم‌ها یا لمس کردنشان حتماً با کمک فازمتر یا تستر ولتاژ سیم‌های فاز و نول را مشخص کنید. البته قبل از انجام این کار، مطمئن شوید که فازمتر یا ولت‌متر سالم است. برای این کار می توانید یک پریز یا سیم برق دار را امتحان کنید.

۷- یک سیم فاز و چند کلید در سیم کشی ساختمان

سیم کشی ساختمان -17

جعبه برقی با سه کلید، حتی بدون وجود سیم هم به اندازه کافی شلوغ است، بنابراین هنگام اتصال سیم‌ها بهتر است سعی کنیم کمترین ازدحام را به‌ وجود آوریم. به جای اینکه برای اتصال سیم فاز به هر سوییچ از پیگتیل‌های جداگانه استفاده کنید، می توانید از یک سیم بلند کمک بگیرید. سه بخش از سیم را (محل اتصال سیم به کلیدها) با فواصل مناسب کنید و به نحوی که کشیده نشود آن را به کلیدها متصل نمایید. توجه کنید سیم را در جهت حرکت عقربه‌های ساعت به دور پیچ‌ها بچرخانید تا هنگام بستن پیچ از آن جدا نشوند.

۸- ابتدا پوشش کابل را کنید

سیم کشی ساختمان -18

اینکه سیم را با روکش در جعبه قرار دهید و بعد برای و خم کردن آن تلاش کنید کار سختی است، بنابراین به جای اینکه آن را با فشار و زور توی جعبه جای دهید، پیشنهاد میکنیم با علامت‌گذاری صحیح سیم و جدا کردن روکش آن قسمت، بدون فشار کابل را در جعبه قرار دهید. احتمالا با این روش کار ساده تر خواهد بود.

منبع: سایت رونیکس


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دستیار دندانپزشک ناب چت ، چت ، چت ناب ، ناب چت انواع دوربین های مداربسته الکترنیک برتر Phillip Rod سايروس | کوروش کبير پایگاه اطلاع رسانی دندانپزشکی دکتر محمد علی زارعی اعترافات ثبت شرکت Jennifer